Årets Greenkeeper

Det var mycket smusslande och smygande hela dagen. Till sist var vi framme på Visby GK kl. 14:15, som avtalat.

 

Johan, VD på Visby GK, kom springande och sa: -Ta andra hållet runt klubbhuset så släpper jag in er via köket och sedan upp på övervåningen. Jag har kallat till informationsmöte med hela personalen och styrelsen kl 14:30. Då kan ni, Kristian Hägglund, Hans Karlsson Johannesson, Erik Svärd Jordelit och du Göran komma ner och ta över showen. Ingen vet något. Inte ens kökspersonalen så de kanske undrar vad ni gör i köket men strunta i det. Spring bara rakt genom köket och uppför trappan så ingen ser er. Det är greenkeepers överallt just nu så snabba er så ingen ser er.

 

Klockan slog 14:30 så vi gick ner i restaurangen och mötte hela personalen och sa:

 

Sorry! Det blir inget personalmöte. Vi är här för att fira ”Årets Greenkeeper”!

Alla bröt ut i jubel och vilda gratulationer till Petter Lindblad, Årets Greenkeeper.

Samtliga vi pratade med tyckte att Petter var otroligt bra som greenkeeper, chef eller helt enkelt som medmänniska. Det kändes härligt att vara med och få uppleva den glädje som infann sig i klubbhuset på Visby GK. En underbar dag helt enkelt, fylld av skratt och grattis kramar.

 

En i personalen rev ner skratt när han med glimten i ögat sa: Jag tänkte väl det! Inte är väl styrelsen så jäkla dum så dom kallar till informationsmöte samma dag som vi öppnar banan. Vi ger järnet på banan och hinner knappt med ändå. Så skall vi in på möte. Hur dum får man vara. Längre hann han inte innan alla skrattade över det faktum att alla hade blivit lurade.

 

Firandet på klubben följdes av en middag på kvällen då det firades att Visby GK hade ”Årets Greenkeeper” och att man sedan tidigare lyckats med bedriften att bli rankad som Sverige bästa golfbana.

 

Det är svårt att sätta fingret på det. Men Visby GK kändes som en enda stor familj. Alla pratade väl om varandra, det skrattades, kramades och man tackade varandra. Vd tackade Petter för hans kunskap och hans stöd i många frågor. Petter kontrade med att lyfta fram sin personal.  Jag älskar den här klubben och er, sa han och pekade på sina kollegor. Och jag hade aldrig kunnat göra något utan er, fortsatte han.

 

Som många vet så är Visby GK en fantastisk plats och en grymt bra bana. Men vad kanske inte alla vet är att man verkar vara lika bra när det gäller teamkänsla, hjälpsamhet och kamratskap. Precis så här önskar man att alla har det. Glädje på jobbet!

Självklart blir resultatet bättre om alla trivs och alla vill jobba.

 

Årets Greenkeeper innebär att man lyckats mycket bra i sitt yrke. I Petters fall var det tydligt att hans ledarskap var mycket uppskattat. Det hörde vi spontant från så väl kollegor som från styrelse och VD.

 

Stort grattis Petter och alla andra i personalen på Visby GK. Ni gör ett grymt bra jobb!

 

//Göran

Kommentarer

Fler artiklar